SHAUN JOHNSON & THE BIG BAND EXPERIENCE – MADE FOR HER (EP)

Artiest info
Website
facebook
Label: Oklahoma Wind Music

Kent u ‘The Rat Pack’? Dat was de bijnaam voor een aantal artiesten uit de jaren ’50 en ’60 met voornamelijk de crooners Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr. als bekendste namen. Zij waren de beroemde entertainers die vooral in de casino’s van Las Vegas optraden en ook samen al zingend in films opdoken. Toch hebben ze nooit echt als een groep opgetreden maar waren vooral hun individuele crooner-performances memorabel voor die tijd.

Ook in deze 21e eeuw hebben we wel een aantal jongere zangers en muzikanten die probleemloos deel hadden kunnen uitmaken van ‘The Rat Pack’. Denk daarbij aan artiesten als Michael Bublé, Harry Connick Jr., Michael Bolton of meer popgerichte muzikanten als pianist Jamie Cullum en Chris Isaak en de dames-jazzpianisten Diana Krall en Norah Jones.

Een splinternieuwe naam die we aan dit indrukwekkende lijstje crooners zouden kunnen toevoegen is die van tenor Shaun Johnson, een jonge ‘Emmy Award’-winnende nieuwkomer als soloartiest die jazz- en popmuziek vermengt met de sound van een heus big band-orkest. Hij maakte voorheen deel uit van het Amerikaanse a-capella-kwartet ‘Tonic Sol-fa’ uit Minneapolis-Saint Paul dat hij oprichtte en waarmee meer dan twee miljoen platen werden verkocht.

Onder de naam ‘Shaun Johnson + The Big Band Experience’ verscheen begin september het debuutalbum “Made For Her”, een EP met daarop acht liedjes. Eén song wordt twee keer gebracht: “Multiplied by Two” in een jazzy single-versie en als bonustrack in een ‘re-imagined’-remix-uitvoering. Maar begonnen wordt er op dit album met een echte oorwurm die “Sing Me Anything” heet.

Op de video’s bij deze recensie kunt u genieten van twee van de mooiste liefdesliedjes op deze plaat: “Losing You” en “All Because Of You”. De als een duet gebrachte lullaby “Say Goodnight” heeft alles in zich om als klassieker door het leven te gaan. Om ons helemaal warm te maken voor zijn eerste soloplaat brengt Shaun Johnson aan het einde van dit album speciaal voor zijn vrouwtje Mary een akoestische gitaarversie van het overbekende “Love Me Tender” van Elvis Presley. Hij is een artiest om in de toekomst nauwlettend in de gaten te houden want talent is er bij deze songschrijvende crooner overvloedig aanwezig.

(valsam)